sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Keppejä, välistävetoja, päällejuoksuja, jarrutuksia ja pieniä kaarroksia

Perjantaina ja tänään ollaan käyty harjoittelemassa ahkerasti. Se hiton 90 asteen kulma on vaan niiiiin vaikea Lilylle!! Jotenkin nyt kaipaisin neuvoja, miten saisin Lilyn oppimaan sen?? En halua, että se tekee monta kertaa väärin. Pitäiskö siihen ekaan väliin ottaa verkko tai jokin avuksi? Haluan, että koira osaa hakea kepit itsenäisesti, enkä mennä itse sinne aina sörkkimään, jos on vaikea kulma. Ja aina ei välttis ehdikkään. Jotenkin yli 90 asteen kulmasta Lilyn on helpompi löytää eka väli, tosin ei sekään varma ole, ei. Keksin, että jos on 90 asteen kulma ja käännän oman rintamasuunnan reilusti yli ekan kepin, Lily löytää oikean välin paremmin. Ei kait siinä mitään, sain sen sillä keinolla ihan hyvin sinne minne pitääkin. Mutta neuvoja tarvisin tähän kuitenkin!!! Toiselta puolen, kun tarttee eka keppi kiertää, on helpompi. Lily ei tainnut tehdä kertaakaan väärin. Jes! Mutta toi toinen puoli on VAIKEA!!!! Persjätöt kepeillä on nyt onnistunut ihan kivasti.

Välistävetoja harjoteltiin ja ne meni ihan hyvin. Niitä onkin harjoteltu viime aikoina aika vähän. Mun tarttee ite olla AJOISSA ja yrittää ohjata hyvin SELKEÄSTI, eikä vaan huiskia menemään. Päällejuoksuissakin alkaa olemaan jo jonkunlainen idea Lilyn kanssa, ainakin mun omasta mielestä. Jarrutuksia tehtiin hypyillä ja suoralla putkella. Aluksi Lily ampui varmaan 2 metriä putkesta, mutta sitten muistikin jarrutuksen ja kääntyi putkesta tosi hienosti. Niistojakin tehtiin ja vautsi miten makeesti Lily teki!:) Nyt tarttee tosiaan tsempata ja koittaa saada kaarrokset pienemmiksi. Joka kisavideolta, kun katsoo, niin ai ai..Ja jarrut on ihan jees aina välillä tuon vauhtiviivan kanssa!;)

Kyllä me vielä opitaan, kun kovasti harjotellaan. Nyt tuntuu taas, että oon niiin alottelija vielä. Jotenkin ei edes tavotteet voi olla kovin korkeella näillä taidoilla (ohjaajan). No, onneks koko ajan opitaan lisää ja saadaan kisakokemusta, kun kisataan paljon. Seuraavia kisoja odotellessa Lilynkin kanssa. Siellä helmikuun loppu puolella seuraavan kerran, can´t wait. Epikset tais olla SDP:llä tämän kuun lopussa, joten sinne ehkä molempien tytsyjen kanssa.

P.s. Agility on kivaa molempien tyttöjen kanssa!!<3 We love it!

1 kommentti: